Gyermekmisszió

Anyagok

Egy oldal a vasárnapi iskola tanítókért és szülőkért.

Bibliai hősök
Apollós elfogadja a segítséget
2012. május 21. hétfő, 08:12

Tegyük fel, hogy nagyon jó focista vagy nagyon jó helyesíró vagy, és valaki azt mondja, hogy nem jól áll a lábfejed, mikor rúgod a labdát, vagy nem jól írod le Batthyány nevét. Bizony, sokszor nem esik jól, ha valaki kijavít minket, igaz? De ha arra gondolunk, hogy segítséggel emelhetünk a teljesítményünkön, akkor elfogadjuk a javítást.
Apollós nagyon jó prédikátor volt, és hajtotta a vágy, hogy az embereknek Istenről beszéljen. De amikor Akvila és Priszcilla hallotta őt beszélni, úgy gondolták, hogy valami fontosat bizony nem tud Apollós!

 
Lídia figyel Isten szavára
2012. május 17. csütörtök, 07:39

Előfordul velünk időnként, hogy halljuk ugyan, hogy valaki beszél, de nem vesszük észre, hogy hozzánk szól, mert nem figyelünk rá! Gondolj vissza egy olyan esetre, amikor valakihez beszéltél, és ő egyáltalán nem figyelt arra, amit mondtál!
Nagyon sok ember nem figyel Isten szavára, még akkor sem, ha van rá lehetősége. Az Apostolok Cselekedeteiben olvasunk egy Lídia nevű asszonyról, aki viszont figyelt az Igére. Amikor Páltól hallott Jézusról, nem elégedett meg azzal, hogy csak figyel, hanem tenni is akart érte valamit.

 
Barnabás segít Saulnak
2012. május 10. csütörtök, 12:59

Jó érzés az, ha valamit meg tudunk csinálni önállóan. De vannak bizonyos dolgok, amiket bizony nem tudunk valaki más segítsége nélkül megoldani. Mikor jártál úgy, hogy szükséged volt valaki segítségére?
Saul gyűlölte a hívőket, mielőtt Jézussal találkozott. Elfogatta és börtönbe csukatta őket! Viszont miután találkozott Jézussal, segíteni akart a keresztyényeknek, akiknek az volt a célja, hogy minél többen halljanak Jézusról. De a hívők még mindig féltek tőle, mert olyan hihetetlen volt, hogy Saul megváltozott!
Olvasd el a történetet az Apostolok Cselekedeteiből, akkor majd meglátod, hogyan tudott Barnabás segíteni Saulnak!

 
Anániás követi Isten utasításait
2012. május 03. csütörtök, 16:28

Amikor a szüleink, vagy egy tanár önként jelentkezőt kér valami segítségre, sokszor lelkesen jelentkezünk. De előfordul, hogy miután kiderül, mi a feladat, elmegy tőle a kedvünk. Mikor kért meg valaki egy olyan munkára, amihez nem fűt a fogad?
Egyszer az Úr megbízott egy Anániás nevű férfit egy különös feladattal. Anániás először nagyon örült, hogy rá esett a választás. De mikor megtudta, hogy Isten azt akarja, hogy gyógyítson meg egy olyan férfit, aki gonosz dolgokat művelt a keresztyének ellen, nagyon megijedt. Mi lesz, ha az a Saul nevű férfi megöli?

 
A kíváncsi Zákeus
2012. április 24. kedd, 10:30

Nagy tömegben könnyen előfordul, hogy nem látsz semmit, mert éppen egy magas ember áll előtted. Mit csinálnál ilyenkor, hogy láss? Megpróbálnál eljutni a járdaszegélyig és ráállni? Megkérnél valakit, hogy emeljen fel? Vagy felmásznál egy fára?
A Bibliában olvasunk valakiről, aki az arra elhaladó Jézust akarta látni, de túl alacsony volt, ezért nem látott semmit a körülötte lévő emberektől. Hamarosan megtudod, mit talált ki!

 
Mária Jézustól tanul
2012. április 19. csütörtök, 07:00

Szoktál segíteni anyukádnak rendet rakni a házban, amikor vendégeket vártatok? Milyen munkákat kell ilyenkor elvégezni?
Márta és Mária, a két testvér, különleges vendéget várt. De amikor ott volt náluk Jézus, nem tudtak megegyezni abban, hogy mi a legfontosabb teendő. Olvasd el a történetet, hogy megtudd, mi is történt!

 
<< Előző 1 2 3 Következő >>